image

Ronde 1 Wereldkampioenschap 2021: Rodi Garganico

Eind juni was het zover, de eerste ronde van het WK. Voor 2021 is besloten om de WK races te verdelen in 3 weekenden van elk 2 races (één korte en één lange race) op verschillende plaatsen.

Voor de eerste ronde was het de beurt aan de Italiaanse badplaats Rodi Garganico aan de Adriatische kust. Met bijna 40 graden terecht een plek waar je graag het water in duikt.

Na een geslaagde registratie en keuring was het tijd voor de eerste race. De lange race zou eerst plaatsvinden en door het ruwe water een heuse slijtageslag van 130km lang. Al in de eerste ronde brak de stuurkolom af waardoor Jan-Cees de rest van de race het stuur terug tegen het dashboard moest drukken om deze er niet uit te laten vallen. Mede door dit euvel en het ruwe water is besloten op safe te spelen, geen verdere brokken te maken en de tweede plek veilig te stellen. Onze marge en goed navigeerwerk van Paul was voldoende om onbedreigd tweede te worden met de rem er iets op.

Na een avond sleutelen was de boot klaar voor de volgende race. Deze race was korter en het water was vlakker waardoor een goede start cruciaal zou zijn voor een goed resultaat, er zou immers minder tijd zijn om eventuele fouten goed te maken.

De start ging goed, we hadden de snelheid er goed in en in de eerste bocht verloren we geen meter ondanks dat de we naar de buitenzijde gedreven werden. De volgende bocht kostte ons wel twee plekken doordat we in het gedrang kwamen met een langzamere boot. Uiteindelijk hebben we ons van de derde naar de tweede plek op weten te klimmen. Tegen het einde van de race zag een boot die we inhaalden ons over het hoofd met een aanvaring als resultaat. Gelukkig konden we beiden zonder kleerscheuren doorvaren maar we moesten genoegen nemen met eveneens een tweede plaats in de tweede race.

Twee keer tweede was dit weekend het hoogst haalbare en daar zijn we tevreden mee. Werk aan de winkel want er volgen nog twee raceweekenden dus de strijd is nog lang niet gestreden!

Wil je dit weekend nog eens meebeleven? Kijk dan onze vlog:

Meer informatie?

Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel.